HomeΟ Σύλλογος

Δυο ομάδες κάποτε...ένα κοινό μέλλον τώρα!
https://korinthosbc.gr/wp-content/uploads/2018/09/apollonas.jpg
Απόλλωνας Αρχαίας Κορίνθου

Ο Α.Ο Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου ομάδα καλαθοσφαίρισης ιδρύθηκε το 1991 , με έδρα την Αρχαία Κόρινθο. Τα χρώματα του Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου είναι το μπλε, σιελ και το λευκό.
Ιδρυτής του Α.Ο Απόλλων Αρχαίας Κορίνθου ήταν ο Κωνσταντίνος Σκλήρης γέννημα θρέμμα της Αρχαίας Κορίνθου.
Η διοίκηση του συλλόγου αποτελούμενη από μια ομάδα ανθρώπων – ελεύθερων επαγγελματιών κατά πλειοψηφία – ανιδιοτελώς και αφιλοκερδώς , με μπόλικο μεράκι , ζήλο και αφιερώνοντας αρκετό χρόνο, υπηρετεί αυτό το άθλημα που τόσο αγαπάμε και λέγεται “μπάσκετ” με σκοπό να υλοποιήσει το όραμά μας που δεν είναι άλλο από το να καταφέρουμε να πείσουμε και να παροτρύνουμε τους νέους μας , να στραφούν στην υγιή ενασχόληση με τον αθλητισμό και μέσω αυτού την κοινωνικοποίησή τους. Να ενισχύσουμε την αποστροφής τους , προς τις σημερινές μάστιγες που ταλανίζουν την κοινωνία μας , που δεν είναι άλλες από τα ναρκωτικά , τη βία και την αδρανοποίηση τους από τα κοινά.

Το 2011 συνενωθήκαμε με τον Πανιώνιο Κορίνθου, έχοντας κοινούς στόχους και οράματα.

Ο Σύλλογος μας αποτελείται από τα τμήματα: Αντρικό, Εφηβικό, Παιδικό, Παμπαιδικο και μινι.Ολα τα τμήματα μας συμμετέχουν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ένωσης μας.

Το 2012 στην επανεμφάνισή μας στην μεγάλη κατηγορία, αν και νεοφώτιστοι, τερματίσαμε στην 4η θέση στην Α1 κατηγορία ΕΣΚΑΚ. Την σεζόν 2012-13 στεφθήκαμε αήττητοι πρωταθλητές στην A1 EΣΚΑΚ. Έτσι η περίοδος 2013-14 μας βρίσκει για πρώτη φορά στην ιστορία μας στην Γ’ Εθνική Κατηγορία (1ος Όμιλος Νότου), που κάνοντας αξιόλογη πορεία τερματίσαμε στην 4η θέση επί συνόλου 13 ομάδων.Στην φετινή χρονιά 2014-15 συμμετείχαμε πάλι στην Γ’ Εθνική Κατηγορία (1ος Όμιλος Νότου) καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

https://korinthosbc.gr/wp-content/uploads/2018/09/palaimonaws.jpg
Παλαίμωνας

Ο Παλαίμωνας ήταν το πρώτο μεταπολεμικό σωματείο της Κορίνθου. Ιδρύθηκε το 1970 όπως αυτό βεβαιώνεται τόσο από την επισυναπτόμενη αίτηση που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Κορίνθου στις 23.5.1970, όσο και από την επίσης επισυναπτόμενη καταχώρηση (4.7.1970) στο Δελτίο Δικαστικών Δημοσιεύσεων. Επιπλέον αμέσως το νεοϊδρυθέν σωματείο αναγνωρίσθηκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με την επισυναπτόμενη υπ’ αριθμόν 19346/8-7-1970 απόφασή της.

Το σωματείο ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Αντώνη Λίντα που ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής, και του έδωσε το όνομα «Αθλητικός Όμιλος Κορίνθου – Ο Παλαίμων».

Ο Παλαίμωνας κατά την ίδρυση του είχε τμήματα μπάσκετ, βόλεϋ, στίβου, άρσης βαρών και σκακιού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τμήματα της άρσης βαρών βρισκόταν εκείνη την περίοδο και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου.

Το 1981 ήταν μία χρονιά ορόσημο για το σωματείο της Κορίνθου, αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανέγερσης του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης. Αποκτώντας στέγη ο Παλαίμωνας αρχίζει να αναπτύσσει εντατικά τα 3 από τα 5 παραπάνω τμήματα. Συγκεκριμένα εγκαταλείπονται τα τμήματα του στίβου και του σκακιού.

Προπονητής στα τμήματα μπάσκετ αναλαμβάνει ο καθηγητής φυσικής αγωγής Γιάννης Τιγκαράκης, ο οποίος για 6 αγωνιστικές περιόδους έπαιρνε το τοπικό πρωτάθλημα Αργολιδοκορινθίας τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες. Σε δύο αγωνιστικές περιόδους η ανδρική ομάδα έπαιξε και σε εθνική κατηγορία.

Το 1990 ο Παλαίμωνας διασπάται και δημιουργούνται η Α.Γ.Ε.Κ. με αποκλειστική δραστηριότητα το βόλεϋ και ο Περίανδρος με αποκλειστική δραστηριότητα το μπάσκετ γυναικών και τμημάτων υποδομών. Ο Παλαίμωνας συνέχιζε μόνο με την ανδρική ομάδα μπάσκετ, φθάνοντας μέχρι τις ημέρες μας με την ονομασία ΚΑΟΚ Παλαίμων.

Σήμερα το αντικείμενο του σωματείου είναι αποκλειστικά το μπάσκετ με τα εξής τμήματα: Ανδρών, Εφήβων, Παίδων, Παμπαίδων, Μίνι Αγοριών, Γυναικών, Κορασίδων, Μίνι Κοριτσιών.

Στην επισυναπτόμενη λίστα των πρωταθλημάτων της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας – Κορινθίας, όπως αυτή βρίσκεται στο site της, φαίνονται οι διακρίσεις της ανδρικής και γυναικείας ομάδας.

Σημειώνουμε την παρουσία της ανδρικής ομάδας σε εθνική κατηγορία για δύο αγωνιστικές περιόδους στη δεκαετία του ΄80, και για μία αγωνιστική περίοδο στη δεκαετία του 2000. Για αρκετές αγωνιστικές περιόδους τόσο η ανδρική, όσο και γυναικεία ομάδα έχαναν την άνοδό τους σε εθνικές κατηγορίες στους προκριματικούς αγώνες.

Κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ανδρική ομάδα κατέλαβε την 3η θέση στην Α1 Τοπική Κατηγορία του Πρωταθλήματος Αργολιδοκορινθίας, αφού πρωταγωνιστούσε κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Οι νεάνιδες κατά την αγωνιστική περίοδο 2005-2006, ήταν πρωταθλήτριες Αργολιδοκορινθίας και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση. Τη δεκαετία του ΄90 η εφηβική ομάδα έφθασε στα τελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Η παιδική ομάδα ήταν πρωταθλήτρια Αργολιδοκορινθίας κατά τις αγωνιστικές περιόδους 2001-2002, 2006-2007, 2008-2009 & 2009-2010. Στο παμπαιδικό πρωτάθλημα Αργολιδοκορινθίας, ο ΠΑΛΑΙΜΩΝΑΣ είχε διακριθεί (πρωταθλητής) κατά τις αγωνιστικές περιόδους 2001-2002 & 2008-2009. Τέλος στο τοπικό πρωτάθλημα των μίνι-αγοριών, ο Παλαίμωνας είχε άλλον ένα τίτλο κατά την αγωνιστική περίοδο 2008-2009

https://korinthosbc.gr/wp-content/uploads/2018/09/logo_footer.png

KORINTHOS BC

Εδώ και χρόνια η αγαπημένη ομάδα της πόλης διδάσκει πρώτα το ήθος και το σεβασμό στις βασικές αξίες που προσπαθούμε να χτίσουμε στην αυριανή κοινωνία!

© Copyright 2018 – Korinthosbc.gr
Powered by Focus On Web