Τελευταία ΝέαΗ Επιστολή με τις θέσεις – προτάσεις του ΚΑΟΚ στην Ομοσπονδία

7 Μαΐου 20200

Τις θέσεις και τις προτάσεις της ομάδας ζήτησε προ ολίγων ημερών η ΕΟΚ, μετά και την τελική απόφαση για την οριστική διακοπή των Πρωταθλημάτων Εθνικών Κατηγοριών. Στόχος της Ομοσπονδίας ήταν μέσα από τις θέσεις των ομάδων που συμμετέχουν να κατορθώσει να λύσει το “γόρδιο δεσμό” που προκύπτει εφ εξής αναφορικά με τις ανόδους αλλά και τους υποβιβασμούς, τα κριτήρια βάσει των οποίων θα συντελεστούν.

Η ομάδα απέστειλε σήμερα την επιστολή με τις θέσεις και προτάσεις της, θέσεις και προτάσεις οι οποίες θεωρεί πως απαλείφουν τον κίνδυνο των όποιων αδικιών ειδικά σε ομίλους όπως εκείνος που αγωνίζεται και σήμερα παρουσιάζει σοβαρή ιδιαιτερότητα στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Στην ουσία της επιστολής η ομάδα συμφωνεί με την διακοπή που αποφασίστηκε και προτείνει οι όποιοι υποβιβασμοί να γίνουν μόνο εάν αυτό είναι μαθηματικώς ξεκάθαρο ενώ οι άνοδοι μέσα από αναδιάρθρωση να καλύψουν ιδιαιτερότητες όπως αυτή του Νότιου Ομίλου της Γ΄Εθνικής δίνοντας το εισιτήριο σε 4 σωματεία. 

 

Αναλυτικά η επιστολή

 

Ε Π  Ι Σ Τ Ο Λ Η

 

του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία “ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΛΑΙΜΩΝ”, που εδρεύει στην Κόρινθο, στην οδό Εξαμιλίων, αρ. 4, όπως εκπροσωπείται νόμιμα

 

 

ΠΡΟΣ

 

Την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η οποία εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, όπως νομίμως εκπροσωπείται

 

 

                                        **********************

 

 

      Την 4η Μαΐου  2020 ανακοινώσατε στην επίσημη ιστοσελίδα σας ως διοργανώτρια αρχή την οριστική διακοπή όλων των πρωταθλημάτων εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19. Η συγκεκριμένη απόφαση συνάδει απόλυτα με τις προτεραιότητες που η ίδια η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ανέδειξε με την έγκαιρη απόφαση της για αναστολή των πρωταθλημάτων τον Μάρτιο του 2020 και αφορούσε στη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων στους αγώνες των πρωταθλημάτων της.

Είναι απολύτως λογικό με τις παρούσες συνθήκες να είναι αδύνατον να διεξαχθούν αγώνες με ασφάλεια αλλά και να συνεχιστούν στο σύνολο τους τα Εθνικά Πρωταθλήματα. Τούτο καταδεικνύει την αναγκαιότητα, όμως, η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης να λάβει εξαιρετικά δύσκολες αποφάσεις, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες συνθήκες στα Εθνικά Πρωταθλήματα.

Με την παρούσα θα θέλαμε να καταθέσουμε τις δικές μας προτάσεις γενικά για τα Εθνικά Πρωταθλήματα και ειδικά για την κατηγορία που αγωνιζόμαστε, η οποία, όπως θα αναπτύξουμε, έχει συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες.

Αναφορικά, με τα Εθνικά Πρωταθλήματα, θεωρούμε ότι είναι βασικό με την απόφαση της Ομοσπονδίας να μην στερηθεί καμία ομάδα το δικαίωμα της να παραμείνει στην κατηγορία. Μάλιστα, ασχέτως αν μία ομάδα έχει μαθηματικώς υποβιβαστεί, δεν είναι ορθόν να στερηθεί τη συμμετοχή της στην κατηγορία ενόψει των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί. Παράλληλα, βέβαια, αν η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης θεωρήσει ότι κάποιες ομάδες πρέπει να υποβιβαστούν, θα πρέπει μόνον αυτόν να είναι το κριτήριο, δηλαδή του μαθηματικού υποβιβασμού. Καμία άλλη ομάδα με λίγες ή πολλές πιθανότητες δεν πρέπει να στερηθεί του δικαιώματος να διεκδικήσει την παραμονή της εξαιτίας του Covid-19.

Η λογική συνέχεια του ανωτέρω επιχειρήματος είναι ότι θα πρέπει να ανέλθουν στις ανωτέρω κατηγορίες ομάδες, οι οποίες ήταν διεκδικήτριες των θέσεων ανόδου. Κατά την άποψη μας, ο μόνος εφικτός τρόπος είναι να διαμορφωθούν δύο όμιλοι στην Α2 για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ούτως, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες στην άνοδο και τον υποβιβασμό. Θεωρούμε ότι μόνον αυτή η απόφαση, η οποία θα είναι για συγκεκριμένες αγωνιστικές περιόδους, προσδίδει νόημα στην αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Σε αντίθετη περίπτωση, τα πρωταθλήματα θα ήταν σαν να μην έγιναν για τη φετινή σεζόν. Εν τούτοις, πρέπει να επισημάνουμε ότι μία τέτοια απόφαση θα πρέπει να καθορίζει και τους τρόπους, με τους οποίους μετά από 1-2 αγωνιστικές περιόδους, η Α2 θα επιστρέψει στη σημερινή της μορφή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα πιθανών αδικιών είναι ο 1ος Όμιλος Νότου Γ Εθνικής, ο οποίος παρουσίαζε εξαιρετικό ενδιαφέρον ως προς τις θέσεις της ανόδου. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, στην οποία και εμείς αγωνιζόμαστε, 4 ομάδες είχαν ξεχωρίσει και διεκδικούσαν τις θέσεις ανόδου. Το σωματείο μας ευρίσκεται στην 3η θέση, ενώ προπορεύονται ο ΑΟΠΦ, ο Ηλυσιακός, χωρίς, όμως, να έχουμε αγωνιστεί στο 2ο γύρο με τις ανωτέρω ομάδες. Εκτός των άλλων, το 4ο Ληξούρι έχει έναν αγώνα λιγότερο, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να δημιουργούσε ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα. Η ανωτέρω συνθήκη, η οποία μπορούσε να οδηγήσει σε ισοβαθμίες, σε αλλαγή θέσεων κλπ αποτελεί το τέλειο παράδειγμα ότι η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης δέον όπως ανεβάσει στη Β Εθνική Κατηγορία όλες αυτές τις ομάδες. Επίσης, πρέπει να επισημανθεί ότι όλες αυτές οι ομάδες προχώρησαν σε σοβαρή οικονομική επένδυση για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020 και οποιαδήποτε άλλη απόφαση εκτός της ανόδου, θα αποτελέσει τροχοπέδη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο τόσο για τους χορηγούς, όσο και για τη Διοίκηση.

  Με βάση όλα τα ανωτέρω, σας προωθούμε τις ανωτέρω προτάσεις, προκειμένου να ληφθούν υπόψιν στις αποφάσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

        

 

Με εκτίμηση,

Για το σωματείο ΚΑΟΚ Παλαίμων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

https://korinthosbc.gr/wp-content/uploads/2018/09/logo_footer.png

KORINTHOS BC

Εδώ και χρόνια η αγαπημένη ομάδα της πόλης διδάσκει πρώτα το ήθος και το σεβασμό στις βασικές αξίες που προσπαθούμε να χτίσουμε στην αυριανή κοινωνία!

© Copyright 2018 – Korinthosbc.gr
Powered by Focus On Web